Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Seminarium 25 april, i seminarieserien om socialtjänstens arbete för att förebygga normbrytande beteenden och brottslighet

25 april, 12:00 - 13:00

Under våren bjuder FoU Nordost och FoU Nordväst tillsammans in till en serie digitala lunchseminarier som på olika sätt rör socialtjänstens förebyggande arbete. Vissa av seminarierna handlar specifikt om att motverka normbrytande beteenden och brottslighet i olika former. Andra seminarier rör tidiga och samordnade insatser samt risk- och skyddsfaktorer i bredare mening.

Seminarieserien blandar kunskap från forskning och praktik, och ges digitalt på lunchtid kl. 12–13, ett antal torsdagar under större delen av våren.

Seminarium 25 april: En brottsförebyggande socialtjänst?

Jörgen Larsson är Forsknings- och utvecklingsledare på FoU Nordväst. Han är kriminolog och polis i grunden. Under lunchseminariet ger Jörgen sin bild av socialtjänstens roll i förhållande till individer med koppling till kriminella nätverk och samhällsutveckling. Han utgår från den rapport som FoU Nordväst publicerade under 2023 (avhopp-stoppa-nyrekrytering-kriminella-natverk_Larsson_2023_2.pdf (fou-nordvast.se) och utifrån pågående utvecklingsarbeten i nordvästkommunerna i Stockholms lön. Lunchseminariet berör frågor som:

• Vilken roll spelar omställningen inför en ny socialtjänstlag och till ett kommunalt brottsförebyggande ansvar?
• Vad karaktäriserar en välfungerande samverkan i arbetet med aktuell målgrupp?
• Hur kan framtidens socialtjänst komma att se ut gällande ämnesområdet?

 

Målgrupp: Alla som är intresserade av det aktuella ämnet är välkomna att anmäla sig.

Datum och tid: 25 april kl. 12–13.

Plats: Online via Teams (länk skickas ut innan seminariet).

Anmälan: Anmäl dig i formuläret nedan senast 22 april.

Uppdaterad Inbjudan Seminarieserie om socialtjänstens arbete för att förebygga normbrytande beteenden och brottslighet VT 2024

 

Varmt välkomna!

För frågor om seminarieserien, kontakta: Josefin Bernhardsson, forskningsledare FoU Nordost
josefin.bernhardsson@founordost.se

Anmälan är stängd för det här seminariet.