Laddar Evenemang

« All Events

Webbseminarium 13 september – ”Nej, det fick vi inte” – Delaktighet i beslutsfattande för personer med intellektuell funktionsnedsättning kring LSS-insatser under pandemin

13 september, 10:00 - 11:30

Digitalt Seminarium 13 september

Personer med intellektuell funktionsnedsättning och uppfattning av delaktighet i LSS-insatser under COVID-19-pandemin

COVID-19 pandemin medförde stora konsekvenser för personer med intellektuell funktionsnedsättning (IF) som får insatser i enlighet med LSS. Exempelvis stängde daglig verksamhet ned på många håll och besöksförbud infördes på LSS-boenden. Det är dock oklart hur personer med IF har upplevt att deras service har påverkats.

Göteborgs och Linköpings universitet startade under 2022 upp ett projekt med syftet att undersöka hur personer med IF upplever att deras tillfredställelse med, involvering i och delaktighet i sina sociala insatser har påverkats av pandemin.

Involvering och delaktighet är en viktig del av Agenda 2030 för att öka hälsan hos personer med funktionsnedsättning. Personer med IF har rätt till en lika god hälsa som personer utan IF oavsett om vi befinner oss i en pandemi eller inte. Därför är det viktigt att undersöka hur personer med IF upplever att restriktioner och förändringar har påverkat de LSS-insatser som tillhandahållits under pandemin.

I projektet har det genomförts både fokusgruppsintervjuer med personer med IF och personal från LSS-verksamhet, samt inhämtats kvantitativa data från den nationella brukarundersökningen inom LSS (före, under och efter pandemin). FoU Nordost har deltagit i projektets samverkansgrupp och Täby kommun är en av de deltagande kommunerna.

Vi har nu bjudit in Lisa Palmqvist, universitetslektor, och Pia Käcker, forskare, båda vid Göteborgs universitet till detta seminarium där de kommer att presentera resultat från forskningsprojektet.

Målgrupp: Intresserade chefer, utvecklingsledare/strateger och motsvarande funktioner samt medarbetare inom socialtjänsten.

Datum och tid: 13 september kl 10.00 – 11.30

Plats: Online via Teams. Länk skickas ut efter sista anmälningsdag

Anmälan: Anmälan senast 11 september

Varmt välkomna!
För frågor om seminariet, kontakta: Sara Ahrén eller Erica Spång, processledare FoU Nordost
sara.sundellahren@founordost.se

Detaljer

Datum:
13 september
Tid:
10:00 - 11:30
Evenemang Kategori:
Webbplats:
www.founordost.se

Arrangör

FoU Nordost

Plats

Digitalt

Detaljer

Datum:
13 september
Tid:
10:00 - 11:30
Evenemang Kategori:
Webbplats:
www.founordost.se

Arrangör

FoU Nordost

Plats

Digitalt