Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Dialogforum #2 om delaktighet i vårt digitaliserade samhälle. Tema: Närbild spännande initiativ i Stockholms län

23 september, 13:30 - 16:30

Tillsammans med några av FoU:erna i Stockholms län och Karolinska Institutet fortsätter FoU Nordost sitt arbete kring delaktighet i det digitaliserade samhället. Varmt välkommen till möte#2 – både ni som deltog vid första dialogforumet och nya deltagare!

Denna gång tittar vi närmare på några av de spännande initiativ som tas i länet för att på olika sätt erbjuda invånarna stöd i användning av digital teknik. Syftet är att tillsammans lyfta och diskutera insikter och reflektioner kring hur initiativen bidrar till ökad delaktighet för invånarna och vad som är viktigt att uppmärksamma i det fortsatta arbetet. Vi har särskilt fokus på hur man når de som har stora utmaningar att delta aktivt i ett digitaliserat samhälle. Var med och påverka arbetets inriktning! Agendan är följande:

  • Kort återkoppling från dialogforumet i maj.
  • Närbild på några initiativ i regionen: Digitalt fixarstöd i Stockholm, Digital hemguide i Järfälla, Unga IT-värdar i Stockholm och Hållbar etablering i Stockholm.
  • Dialoger i tvärgrupper: vad är viktigt att uppmärksamma? Idéer om fördjupning.
  • Spaning med tre perspektiv: medborgare + samarbetspartners + forskare.
  • Nästa steg.

Målgrupp: Forumet vänder sig till de som är intresserade av frågor som rör invånarnas delaktighet i ett digitaliserat samhälle, och hur socialtjänsten och dess verksamheter inom till exempel äldreomsorgen och LSS kan möta dessa utmaningar. Det kan vara socialchef, strateg, utvecklingsledare, ansvarig för införande av välfärdsteknologi, medarbetare inom någon av socialtjänstens verksamheter, eller representant för en brukarorganisation eller förening.

Datum och tid: 23 sept 2021 kl. 13.30–16.30

Plats: digitalt/online.

Anmälan: Läs mer och anmäl dig här senast 20 september>>

Varmt välkomna!