Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Forum för kvalitets- och verksamhetsutveckling Nordost 17 nov

2023-11-17, 09:30 - 12:00

Avtalsuppföljning – hur kan vi bli bättre tillsammans?
Välfungerande arbetssätt för avtalsuppföljning gentemot privata utförare och upphandlade aktörer är numera viktiga för alla verksamhetsområden i socialtjänsten – och det av flera skäl.
Vid sidan om behovet att hushålla med kommunens resurser, motverka osund konkurrens mellan utförare och att förebygga brottslighet, handlar det ytterst också om att se till så att socialtjänstens brukare får de insatser de har rätt till med en kvalitet som motsvarar deras behov.

Det finns dock många praktiska frågor som behöver lösas i arbetet med att få sådana arbetssätt på plats. Vad bör följas upp och hur? Hur ser processen ut för att använda den information som samlas in? Vilka möjligheter finns att med andra kommuner i de här frågorna?

FoU Nordost bjuder in till ett dialogbaserat erfarenhetsutbyte om dessa frågor för dig som arbetar med avtalsuppföljning och/eller kvalitets- och verksamhetsutveckling i socialtjänsten i nordostkommunerna. Vid träffen kommer vi bl.a. att få lyssna till Täbys arbete med avtalsuppföljning inom LSS och socialpsykiatri, men därutöver ges även gott om plats för dialog och kunskapsutbyte med andra professionella som arbetar med liknande frågor.

Vad förväntas av er?
Inför mötet får du gärna fundera på hur arbetet med avtalsuppföljning bedrivs i din verksamhet, och hur dina behov av erfarenhetsutbyte och lärande ser ut i dessa frågor.

Vilka är ni som är inbjudna?
Detta möte är en del av FoU Nordosts forum för kvalitets- och verksamhetsutveckling, som är riktat till dig som är utvecklingsledare, strateg, metodutvecklare eller har motsvarande funktion i våra ägarkommuner. Om du vill bjuda med någon annan berörd medarbetare går det bra, men meddela oss då gärna detta så fort som möjligt.

Datum och tid: fredag 17 november kl. 09.30–12.00

Plats: Konferenslokal Västerskär, Mötesparken plan 5, entré via Danderyds kommun (mellan Må bra Hälsa och Apoteket, plan 4) i Mörby Centrum.

Anmälan: Anmäl dig i formuläret nedan senast 10 november.

Vi bjuder på smörgås och frukt!  

Inbjudan som pdf>>

Varmt välkomna!

Christofer Lindgren, forskningsledare, christofer.lindgren@founordost.se
Sara Ahrén, processledare, sara.ahren@founordost.se
Erica Spång, processledare erica.spang@founordost.se