Webbinarietips FORTE: Hur utvecklar och utvärderar man insatser med fokus på personer med nedsatt kognitiv förmåga? 18 maj
När man utvecklar insatser som riktar sig till personer som har demenssjukdom eller andra tillstånd som medför nedsatt kognitiv förmåga, finns särskilda förutsättningar att ta hänsyn till. Men vad ska man tänka på, hur involverar man målgruppen och vilka är utmaningarna? Forte, SBU och Socialstyrelsen arrangerar ett webbinarium där tre forskare berättar om sina insikter och erfarenheter inom detta fält. Välkommen!
Under webbinariet presenterar forskarna sina erfarenheter av hur de har planerat och lagt upp forskning om interventioner där målgruppen är svår att inkludera med ordinarie metoder. Hur har de anpassat metoderna för att behålla hög kvalitet? Hur skiljer sig forskarnas metoder åt?
Målgrupp: Webbinariet vänder sig till alla inom socialtjänstens verksamhetsområden som är nyfikna på hur man kan utveckla bättre insatser för denna brukargrupp. Det vänder sig även till dig som vill hålla dig uppdaterad om pågående forskning inom området.
Datum och tid: 18 maj 2022 kl. 13.00–14.30
Plats: Online. Sändningslänk skickas till alla anmälda deltagare den 17 maj. Saknar du anmälningslänk går det bra att följa webbinariet i realtid på Fortes hemsida. Webbinariet går också att se i efterhand, i textad version, på Fortes hemsida.
Kostnad: Webbinariet är gratis, men kräver föranmälan.
Anmälan: Anmäl dig här senast 16 maj>>
Presenterar och deltar i diskussionen gör:
Charlotta Thunborg, fysioterapeut och forskare på Karolinska Institutet. Charlotta arbetar både kliniskt och praktiskt, samt som forskare med patienter med misstänkt demens på minneskliniken vid Karolinska universitetssjukhuset.
Angela Bångsbo, universitetslektor vid Högskolan i Borås. Angela undervisar och handleder uppsatser i vård- och omsorgsadministration, hållbar organisering och ledarskap, samt är forskare inom ”Människan i vården”.
Lena Rosenberg, docent i arbetsterapi och lektor vid sektionen för arbetsterapi vid Karolinska Institutet. Lena leder forskargruppen Everyday Matters och forskningsprogrammet Future Care.
Webbinariet modereras av Knut Sundell, sakkunnig i socialt arbete på Statens beredning för medicinsk och social utvärdering (SBU).