Laddar Evenemang

« All Events

Webbseminarium: Att informera och vägleda nyanlända 29 mars

29 mars, 09:00 - 12:00

Frågor om information och kommunikation är centrala i mötet med nyanlända. Behovet av vägledning och information om det svenska samhället är ofta stort under de första åren i Sverige. Men förmågan att förstå och agera utifrån informationen skiljer sig åt inom gruppen, och behoven av kunskap ser olika ut. Hur kan man som verksamhet bedriva ett så bra informationsarbete som möjligt gentemot en så heterogen grupp? Vad bör man informera om, och hur kan man göra för att nå fram till alla?

FoU Nordost bjuder i samarbete med Koordination Norrort och arbetsmarknadsförvaltningen i Stockholms stad in till en kunskapsträff om arbetet med information och kommunikation i mötet med nyanlända.

Christofer Lindgren, forskningsledare FoU Nordost

Presentation av rapporten Att informera nyanlända – en kartläggning av arbetet i mottagandeteam och socialtjänst”. Hur sker informationsarbetet mot nyanlända i det kommunala mottagandet ut idag? Vilka erfarenheter har professionella och brukare och vilka utvecklingsbehov finns? 

Josefin Wångdahl, forskare vid institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap, Uppsala universitet

Josefin har forskat om hälsolitteracitet som rör en persons förmåga att inhämta, förstå, värdera och agera utifrån hälsoinformation. Varför är hälsolitteracitet viktigt att känna till, hur kan vi arbeta med det för att undvika onödig ohälsa bland nyanlända, och för att förbättra vår kommunikation med gruppen generellt?

Datum och tid: 29 mars kl. 9.00–12.00

Plats: Online via Teams. Länk skickas ut efter sista anmälningsdag.

Anmälan: Anmäl dig i formuläret nedan senast onsdagen 24 mars.

Varmt välkommen!

Inbjudan som pdf>>

Arrangör

FoU Nordost
E-post:
info@founordost.se
Webbplats:
www.founordost.se

Arrangör

FoU Nordost
E-post:
info@founordost.se
Webbplats:
www.founordost.se