Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Forskningsförmiddag om äldre, digitalisering och delaktighet 27 april

2023-04-27, 09:00 - 12:00

Är du intresserad av att lära dig mer om delaktighet i det i digitaliserade samhället och om digitalt utanförskap?

DELAD, Delaktighet för alla i det digitaliserade samhället, är ett projekt som drivs av fyra av Stockholms forsknings- och utvecklingsenheter  med äldreinriktning – FoU Nordost, FOU nu, Nestor FoU-center och Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum –  samt forskargruppen CACTUS på Karolinska Institutet. 27 april bjuder vi in till en digital forskningsförmiddag där du får chansen att lyssna på forskare som har undersökt detta angelägna ämne.

Du kommer att få lyssna på:

  • Eva Lindqvist, enhetschef för Nationellt kompetenscentrum och vägledning äldreomsorg på Socialstyrelsen, som inleder förmiddagen.
  • Forskare från DELAD-projektet berättar om digitalt utanförskap och socialtjänstens roll, samt utvecklingen av ett praktiknära forskningsprojekt och en metod för dialog med socialtjänst och samhälle.
  • Dino Viscovi, universitetslektor vid institutionen för samhällsvetenskaper på Linnéuniversitet, föreläser om äldre personers teknikanvändning och hur det påverkar deras möjligheter att vara delaktiga i samhället.
  • Agneta Malmgren Fänge, docent och universitetslektor vid institutionen för hälsovetenskaper på Lunds universitet, pratar om hur gemensamt digitalt lärande kan stödja delaktighet för personer med demenssjukdom, samt återhämtning hos anhöriga och personal.

Målgrupp: Vi riktar oss till alla som har intresse av frågan, men kanske särskilt till er som arbetar i, eller på annat sätt berörs av, socialtjänst och äldreomsorg. Missa inte detta tillfälle till fördjupad och aktuell kunskap!

Datum och tid: 27 april kl. 9.00–12.00

Plats: Digitalt. Föredragen kommer inte att spelas in.

Kostnad: Deltagandet är kostnadsfritt.

Anmälan: Anmäl dig här>>
Spara möteslänken som automatiskt skickas till din e-postadress.
OBS! Antalet deltagare är begränsat. Det är viktigt att du avanmäler dig om du skulle få ändrade planer.

Inbjudan som pdf>>

Välkommen!

För mer information och kontakt
Christofer Lindgren
forskningsledare FoU Nordost
e-post: christofer.lindgren@founordost.se
tfn: 073 662 01 49